torsdag 30 augusti 2007

Uppe med tuppen

Tjoho!

Var tidigt uppe i morse, vilket är en del av mitt nya liv. Jag har bestämt mig för att jag ska vara uppe tidigt även när jag är "ledig". Har märkt att det är bättre när man ska upp fem vissa mornar och så får man så mycket mer gjort när man går upp sju än när man är nyvaken halv elva. Har till exempel läst ut den ena kursboken som ska vara läst denna vecka. (Funktionshinder och handikapp, Tideman)

Idag ska jag till Karlstad med min moder och Torkel. Torkel har tid hos ögonläkaren så jag passar på att följa med och hämta min kursbok som jag beställt från akademibokhandeln. Jungfrun i klostercellen heter en sådan och ska tydligen ligga åt det skönlitterära hållet. Hoppas den är lättläst, tänkte att jag skulle hinna läsa klart den idag eller imorgon..

Vi har en ny medlem i familjen också, syster Jenny har fått en katt. En orange och vit liten snubbe som för tillfället är ganska jobbig. Han leker med allt han hittar, vilket innebär kablar, byxben och fingrar för att ta några exempel. Och så kissar han på fel ställen ibland. Men söt är han och sååå liten.

Tänkte att jag skulle gå ner på faktoriet innan jag far till Karlstad idag och se om det finns några förköpsbiljetter kvar till mârten. Jag och Thomas hade tänkt oss dit.


That's all for now!

onsdag 29 augusti 2007

Nu är friheten över

Hej!

Nu har jag börjat skolan igen, premiären var igår.
Vi är över 50 stycken i klassen så jag har ju inte lärt känna alla än, men jag har en ny studiegrupp som innehåller fem andra tjejer och en av klassens två killar. Det var lite kul för när jag talade om att jag bor i Torsby så talade han om att han gått gymnasiet där.. Hehe, världen är liten.
Japp, cirka 200 sidor i veckan att läsa, loggboks skrivande varje dag och redovisning varje fredag. Jag känner för tillfället att jag är tillbaka på riktigt. Både kul och mödosamt på samma gång.
Det som är lite jobbigt är att jag har mycket mindre tid att ägna åt huset och främst min älskling, saknar honom så jag håller på att bli knäpp! Men det är mitt eget fel, jag sa igår att jag inte kunde träffa honom idag. Måste få läxorna gjorda.
Annars? Ja vi var ute i helgen, en sväng på faktoriet och en sväng på idet. Innan satt vi och förfestade hos min moder. Syster, Johannes, Erik, Elin, Erika, Danilel och Martin infann sig under kvällen, ja och så jag och Thomas förstås! Thomas gjorde en jättegod äppelpaj till oss. Yummie! :)

Snart är det Torsby-mârten också, blir nog kul tror jag.

Nu ska jag fortsätta min läsning om funktionshinder.

Hej så länge!

fredag 17 augusti 2007

Norrland, hus och skolstart.

Hej hopp!

Dags att uppdatera! :)

Mmmm, det var underbart i Norrland och min älskling verkade trivas väldigt bra där ute i skogen, faktisk så bra att han frågade om vi kunde åka dit över jul. Men det får vi se längre fram. Mmmm... Annars då?

Jo! Vi håller på med renoveringen av vårt hus (det är mest Thomas hus förvisso men jag kommer ju också att bo där. :P)
Vi pysslar mest med utsidan just nu, målar om det från gult med vita knutar till vitt med grå knutar, blir så fint så! Byter fönster gör vi också och målar takpanelen till sovrummet, har mer eller mindre bestämt kök och sett ut lite eventuella tapeter.. Kommer bli så fint när det är färdigt, men det kommer ta ett tag känner jag på mig.

Snart börjar skolan också, om en dryg vecka. Ska bli kul! Har lånat 2 böcker av kurslitteraturen på biblioteket och tänkte att jag skulle skumma igenom dem innan den 27:e och vara lite förberedd..

Japp, men det var allt för nu.