fredag 30 november 2007

Fredag, den bästa av dagar!

Fredag! Det är verkligen något speciellt med denna dag. Den är för mig, totalt och absolut, helig. På fredagar kan man varva ner och tänka "Näe! Nu skiter jag i allt jag måste göra, jag har ju faktiskt heeela helgen på mig." Och sen slappar man och hittar "tid för sig själv"-tid som annars brukar ha sitt gömställe oändligt långt bort bakom alla högar av måsten, prestationsångestar och arbetspass.
På fredagar har man tid att verkligen umgås och mysa med sin familj och sin älskling, man känner sig inte dålig om det råkar slinka ner en och annan onyttighet, "det är ju faktiskt fredag!" och man mår helt enkelt gott! (Christel-gott till och med ;)). Resten av helgen går i regel hur fort som helst och det mesta som man hade heeela helgen på sig att göra övergick till måstevaraklartibörjanavveckan-projekt och så står man där och ser måndag i vitögat. Tråkiga, arbetsamma måndag... Näe, tacka vet jag fredag! Lovley! ;)

onsdag 28 november 2007

7 sanningar

Jag har blivit utmanad av Marica!
Först några regler:
1. Länka till den som taggat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

Japp, sanningar om mig själv... Hmm (tänker läääääänge)

1. Jag får väldigt lätt dåligt samvete nuförtiden, särskilt när det gäller vänner jag inte hinner träffa.

2. Jag har aldrig varit så kär och lycklig som jag är nu.

3. Jag är en shop-o-holic och kan lägga ut hur mycket pengar som helst på saker jag vill ha (men egentligen inte behöver).

4. En gång i månaden blir jag ett riktigt monster och analyserar saker genom ett filter tillverkat av ultimat negativitet. Trots att jag vet om det blir jag likadan nästan varje gång.

5. Jag är otroligt självanalyserande, tänker ofta på hur jag kan bli bättre som människa.

6. Gråter till de flesta sockersöta såpor som typ One tree hill.

7. Tycker om att sjunga när jag är ensam och kan faktiskt tycka att det låter riktigt bra.

Nu har jag inte sju bloggar att tagga men jag tar de jag känner till :)

Carro, Malin

tisdag 27 november 2007

Hej, hejdå!

Hej!

Tänkte skriva ett långt inlägg men nu ringde min man precis och ville att jag skulle komma till huset.. So bye!

måndag 26 november 2007

Stress och press och urladdning

Hej!
Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade min blogg. Har varit ganska mycket att göra under denna tid så jag har inte hunnit med mig själv ens. Nu är det slut på min vfu, sorgligt i fredags att säga hej då men förhoppningsvis kommer jag ju tillbaka.
Ska träffa min handledare idag efter två och diskutera lite om min utveckling under dessa fyra veckor.
Annars då, ja i helgen var jag och Thomas till Karlstad på Ikea, Bergvik och Stuvbutiken. Vi köpte golv till sovrummet, kakel till köket och fog, en bänkskiva, skåpdämpare, handtag till alla köksluckor, ja sen var det lite mer småplock, en lampa till köket bland annat. Men jag kanske skulle ta och lägga ut lite bilder på hur köket såg ut för en vecka sen.. Lite uppdaterning :)







Japp så är det,utan handtag och så då men nu har vi i alla fall fått bänkskivan vid spisen ditlagd med diskho och kran och så.. Men jag ska lägga ut bilder när tapetsering och allt är klart senare.

I helgen var jag och Thomas och en massa folk på idet. Men jag blev en aning för full, antar att det var för att jag glömde äta i all stress innan.. Thomas var hur gullig som helst och tog hand om mig och jag var tydligen hur arg som helst... Deckade i sängen och Thomas låg och vakade över mig till halv 5 så att jag inte skulle spy i sömnen.. Dåligt samvete!! När jag vaknade låg han och grät och jag förstod först ingenting men sen förklarade han att jag hade varit arg och då kom jag ihåg lite.. Jag är så otroligt tacksam över att han är min och att han står ut med mig när jag får mina spel för han är verkligen den underbaraste personen jag någonsin träffat. Älskar honom såååååå!


Men nu ska jag fortsätta skriva på mina uppgifter.

Hej så länge!

onsdag 14 november 2007

"Kalle Anka-fötter"

Tjo!

Idag har det varit en ganska rörig dag i skolan, och det beror mycket på badet. Simskolan gör så att schemat blir helt upp och ner och då även eleverna. I morgon ska jag också bada, sist jag var i badhuset och badade var nog i gymnasiet och om jag ska vara helt ärlig så är jag inte direkt överförtjust i detta. Men men, en lärarstudent got to do what she got to do.

Igår kom Majvor och hämta mig och vi tapetserade en bit till i datarummet... Har inte så mycket kvar nu faktiskt. Thomas skruvade fast de fem första skåpen i köket och la på bänkskivan. Det blir så najs så!
Önskar att köket, sovrummet och badrummet uppe kunde bli klart så att vi kunde flytta in. Längtar så enormt efter att få bo tillsammans med min älskling!

Gud vad jag längtar till jullovet nu, längtar till julmys och lugn och ro (i alla fall relativt mycket lugn och ro)...

Bye!

måndag 12 november 2007

It's a wonderfull world

Hej!

Idag trodde jag inte att det skulle bli någon bra dag, för inatt var jag uppe till halv ett och spelade spel på mobilen. Var verkligen helt besatt och kunde inte sluta. Men det blev en väldigt bra dag i skolan idag! Jag hade en lektion på morgonen och gick igenom mätning med halvklass grupper, och jag tycker faktiskt att det gick över förväntan. Ända sedan jag blev av med kommunikationsarbetet har världen varit en mycket vackrare plats och allt känns mindre jobbigt.
Det har kryllat av filminspelningsmänniskor på skolan idag också.. Lyckades se Eva Röse i korridoren.



Helgen då, vad hände denna helg?..Just ja, i fredags var jag och min man till Värmlands residensstad. Älsklingen kom med en ros till mig på fredagen, utan anledning som vanligt, och vackrare ros har jag sällan skådat. (Du är underbar älskling!) Sen begav vi oss till Karlstad. Gick igenom ikea rekordsnabbt och sen var vi till stuvbutiken och fixade klinker till badrummet på övervåningen, svart blev det. Nu måste vi bara komma på vad vi ska ha för kakel på väggarna.
Och så har vi lagt in golvet i köket, börjat tapetsera "datarummet" och fixat med vattnet till köket m.m. Det blir jättefint tycker jag och det känns äntligen som att det kanske någon gång kommer att bli klart. Att vi någon gång kommer att få flytta in.
Annars i helgen var det meningen att jag och mannen skulle till byggdegården, men Thomas har inte alls varit frisk på senaste tiden, ont i magen och så, därför struntade vi i det och myste hemma istället.

Jopp jopp, men nu ska jag försöka göra en mall till en sprattelgubbe som jag tänkte att eleverna ska få göra någon dag framöver. Tjo!

onsdag 7 november 2007

Längtar till fredag!

Okej, kanske skulle ta och inte klaga över min uppsats i ett inlägg. Har sett ganska tjatigt ut på sistone i min spalt. Jag är snart klar med den nu och ärligt talat så får jag hellre tillbaka det än att sitta på fredag.
På fredag ska jag och min kära till Karlstad nämligen. Vi ska på Ikea och så ska vi till Stuvbutiken och andra ställen där man kan få tag på golv och tapeter till sovrummet och kakel och klinker till badrummet, billigt och snyggt skare va dessutom! Ska bli riktigt kul i alla fall! Men nu ska jag lägga mig.

C ya

tisdag 6 november 2007

Ej fungerande lärarkandidat + filminspelning

Hej hopp!

Idag har jag inte varit duktig alls, jag har varit vimsig och trött och jag vet inte allt. Förlorade min förmåga att förklara den sista lektionen och kände mig hur dum som helst. Skönt att prata med min handledare efteråt, hon lugnade mig en smula och sa att det inte var hela världen. I fortsättningen ska jag förbereda mig mer och tänka på den konstruktiva kritik jag hitills har fått. För lärare vill jag bli och jag vill bli en duktig sådan.
När jag gick hem idag så fick jag se en bit ur en filminspelning, filmen Rallybrudar med Eva Röse (stavning?) i en av huvudrollerna spelas in här för tillfället. Jag såg att Claes Malmberg stod i lokalen mellan skolan och busstationen där dom tidigare på morgonen hade gjort i ordning ljussättningen och ställt en massa raggarbilar utanför. Ska bli häftigt att se den filmen om den scenen är med. Då vet ju jag att jag gick utanför i den stunden det filmades, aascoolt lixom! ;).. Hehe.. Skådespelarna och filmteamet lånar tydligen skolans bibliotek för att äta så imorgon ska jag spana efter Eva om de fortfarande filmar här.

Men nu ska jag äta! Bye!

Ett kort inlägg till (avgnällning)

Idag ska jag bli klar till 90% resten tar jag imorgon.. Jag orkar inte ha det här arbetet hängande över mig längre när jag har andra saker att skriva också.. Jag blir hyperstressad av det.. Nu har jag äntligen fått svar från läraren, inte för att det gjorde mig mycket klokare men.. Imorgon ska det va klart! Nu ska jag gå! Tjo!

måndag 5 november 2007

Hinner jag?.. Jo jag måste...

Hej, detta blir nog ett väldigt kort inlägg eftersom jag inte har så mycket tid på mig. Jag måste bara skriva av mig att jag känner mig så orolig, anledningen till det är väl att jag inte vet hur jag ska få tiden att räcka till.. Men i helgen har jag försökt att sätta ihop Ikea köket så mycket jag har klarat av, har nog fått lite fel i beställningen men det märks.. Nu måste jag gå! Tjo!

torsdag 1 november 2007

Nu var det klippt!

Hej hopp!

Idag på morgonen skjutsade älskling mig till frisören. Skönt att kunna få lite volym i håret igen, blir så tungt och platt när det blir längre. Nu är det ganska mycket uppklippt och förhoppningsvis så kan jag få det fint själv också utan föör mycket jobb.. Mmm, och idag tänkte jag testa en annan variant av mitt skrivande.. Ska skriva för hand och sen renskriva på datorn för så fort jag sitter här så hamnar jag på andra sidor som t.ex facebook, lunar och allt annat som jag inte borde vara inne på.. Sen när jag är klar med skrivandet ska jag bort till huset och se när vårt kök kommer från ikea! :)

Igår kom det två halloween spöken hem till oss också, hehe, var lite kul att det var en av mina gamla elever. Kände inte igen honom förrän han frågade om jag gjorde det, kände nämligen igen hans röst. Hade inget godis hemma men som tur var hade min syster precis bakat kladdkaka så då fick de komma in och fika istället :)

Nä nu ska jag gå och få någonting gjort!